1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Очаква се учредяване на Асоциация на производителите на ориенталски тютюн

Очаква се учредяване на Асоциация на производителите на ориенталски тютюн

Снимка:

Тютюнопроизводители от Североизточна България не подкрепят протеста на Националната асоциация

Около 5000 семейства, производители на ориенталския сорт "Каба кулак", от Шуменска, Разградска, Силистренска и Добричка област няма да подкрепят протеста, организиран от Националната асоциация, заяви техният представител Вилдан Шабанова, цитирана от  Радио Шумен.

Тя допълни, че до дни се очаква учредяване на Асоциация на производителите на ориенталски тютюн. Според Вилдан Шабанова протестът, организиран от Националната асоциация на тютюнопроизводителите, е политически, а не икономически, както се твърди, а Асоциацията не защитава интересите им.

"Бяхме при министър Греков. Той ни обеща, че 60 стотинки, за които бяхме дискриминирани при предишното правителство, да ни се изплатят. Обясни ни, че не само за България, но за целия ЕС, в защита на производителите няма въведена нито една стотинка за новия програмен период, но ЕК е казала, че държавата, която има пари, може да си плаща национални доплащания. Държим в момента това правителство да си работи, за да си получим парите", уточни Вилдан Шабанова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.