1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Ограничаване на кражбите на земеделска продукция в Стралджанско

Ограничаване на кражбите на земеделска продукция в Стралджанско

Намаляването на престъпността на полето стана приоритет на създаденото мобилно звено за общинска охрана

Ограничаване на кражбите на земеделска продукция, опазване на обществения ред и сигурността на жителите. Това бяха основните задачи, поставени пред създаденото в началото на юли звено за общинска охрана в Стралджа. Хората от общинския център и близките населени места вече усещат ефекта от работата на мобилната група.

Набезите и кражбите в земеделските масиви, особено в периода на прибиране на продукцията, от години са сред основните проблеми за стопаните от Стралджанско.

Полицейското присъствие по време на кампании не можеше да осигури охрана навсякъде в региона. Намаляването на престъпността на полето стана приоритет на създаденото преди три месеца мобилно звено за общинска охрана.

Звеното следи и за опазване на обществения ред, по-строг е и контролът на превозните средства с животинска тяга. Издръжката на мобилната група засега е изцяло за сметка на общинския бюджет.

Охранителите в Стралджа ще имат сериозни ангажименти и през зимата. Акцентът се поставя върху опазването на горския фонд и недопускане на незаконна сеч.

Какво е мнението на зам.-кмета на община Стралджа Гроздан Иванов...

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.