1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От 22 г. българското земеделие умишлено се разрушава

От 22 г. българското земеделие умишлено се разрушава

Това заяви Димитър Димитров, председател на зърнопроизводителите във Велико Търново

Стара българска традиция е в ключови моменти да настъпват разцепления, но случаят не е такъв. На площада не останахме сами, както твърдите и вие. Това е инсценировка. При нас останаха земеделски производители, животновъди, пчелари,  тютюнопроизводители. От 22 г. българското земеделие умишлено се разрушава, а България е аграрна страна и трябва да развива модерно европейско земеделие. Министър Найденов, искайки да излезе от ситуацията и да се спаси, обяснява, че ни бил поставил в положението на привилегировани, но вече нямало да бъде така. Най-вероятно натиска от парламентарната група на ГЕРБ и от Комисията по земеделие върху него и най-вече от г-н Дянков е много голям. Това заяви Димитър Димитров, председател на зърнопроизводителите във Велико Търново, пред БНР.

Г-н Дянков не успя да се справи като финансов министър и той е най-големият виновник за всичко случващо се в момента в страната и затова искаме неговата оставка. По принцип оставките не решават нищо, но ние сме дошли да устояваме позициите си и да ни дадат парите, които са ни обещали. Ако не го направят ще потвърдят мнението ни, че нямат морал. Властимащите ще разберат какво ще загубят. Ние не само изкарваме хляба на българския народ, ние правим икономиката в момента на България. Знаете много добре, че страната ни единствено от земеделие изкарва пари. Ние правим БВП. Властимащите са си набелязали някаква цел да разцепят сектора, а ние винаги сме били едно. 40 хиляди бенифициента са земеделски производители и животновъди. Няма как да ни разделят. От 22 г. няма политика в земеделието, няма програма, всичко се руши, допълни Димитър Димитров.

Парите в споразумението бяха предложени от министрите, а не от нас. Те направиха този ход предизборно, което също е неморално. И три седмици след това се оказало, че е променена коренно ситуацията в Европа, посочи зърнопроизводителят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.