1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От 28 ноември до 1 декември 2011 г. МЗХ организира семинари за преструктурирането на млечните ферми

От 28 ноември до 1 декември 2011 г. МЗХ организира семинари за преструктурирането на млечните ферми

Водещ лектор ще бъде г-н Герард Креберс – началник отдел в млечния борд на Кралство Нидерландия

От 28 ноември, понеделник, до 1 декември 2011 г. Министерство на земеделието и храните организира провеждането на осем поредни българо-холандски семинара на тема: „Преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план”.

Семинарите ще се проведат в градовете Видин, Димово, Лом, Бойчиновци, Козлодуй, Брезник, Радомир и село Борован, обл. Враца с участието на експерти от МЗХ, Областни дирекции „Земеделие”, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Национална служба за съвети в земеделието, Областни дирекции по безопасност на храните, млекопроизводители и одобрени изкупвачи на краве мляко.

По време на семинарите ще бъдат разгледани основно въпросите по преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план и ще бъдат направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на животновъдството като цяло.

Водещ лектор на семинарите ще бъде г-н Герард Креберс – началник отдел в млечния борд на Кралство Нидерландия. Той е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти. От българска страна лектор ще бъде експертът от Дирекция „Животновъдство” към МЗХ, г-н Румен Андреев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.