1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От днес започва превеждането на 73 млн. лв. национални доплащания на тютюнопроизводителите

От днес започва превеждането на 73 млн. лв. национални доплащания на тютюнопроизводителите

Снимка:

Предназначението на тези средства е за преструктуриране

73 милиона лева национални доплащания ще бъдат по сметките на тютюнопроизводителите най-късно до 10 дни. Това каза пред агенция „Фокус” председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев.

От днес, 26 март, започва превеждането на 73 млн. лв. национални доплащания на тютюнопроизводителите по споразумение от 24 април 2011 г. „От разговор с премиера Бойко Борисов и с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов стана ясно, че днес започват националните доплащания за тютюн за референтен период и в рамките на една седмица до 10 дни ще бъдат по сметките на тютюнопроизводителите. Предназначението на тези средства е за преструктуриране. Те не са обвързани с производство", каза Филев.

„В момент на криза – не само национална, а европейска и световна, поради волята на правителството и правилната политика, която вече се провежда към тютюнопроизводителите, е направено всичко възможно.

В момента стартира кампания по засяване на семената и оформяне на лехите за новата кампания – реколта 2012 г.”, посочи Цветан Филев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.