1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От днес зърнопроизводителите от Пловдив и Пазарджик са в гражданско неподчинение

От днес зърнопроизводителите от Пловдив и Пазарджик са в гражданско неподчинение

Над 150 трактора ще блокират главния път Пловдив-Карлово

Зърнопроизводителите от Пловдив и Пазарджик от днес са в гражданско неподчинение, тъй като до момента няма чуваемост от страна на управляващите. Единствено министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се опитва да лавира и успокоява тона, каза Марин Илиев, председател на Контролния съвет на Национална асоциация на зърнопроизводителите, предаде радио „Фокус”.

Днес разрешение за блокиране на главния път Пловдив-Карлово е дадено само от община Марица. От полицията няма разрешение. Днешният трети ден на протест съвпада и с деня на зърнопроизводителя - Андреевден. Зърнопроизводителите играят народни хора и по този начин изказват протеста си. Предстои на мястото да пристигне свещеник, който ще отслужи молебен за здраве.

Зърнопроизводителите от Пловдивски и Пазарджишки регион ще блокират днес Карловско шосе при село Труд вместо при Пловдив. Тракторите, които са над 150, ще блокират шосето за половин час от 12.00 до 12.30 часа. Според Марин Илиев, председател на контролния съвет на Асоциацията на зърнопроизводителите, те са съгласни на частични компромиси, но какви точно ще стане ясно след срещата, която се провежда днес при премиера Бойко Борисов. Засега те изчакват резултатите от нея.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.