1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От какви хибриди да произведете силажа за млечните крави и как да го съхранявате

От какви хибриди да произведете силажа за млечните крави и как да го съхранявате

Ще ви разкажем тази седмица в АГРОФОРУМ

Съвсем наскоро Париж отново събра световния земеделски елит, за да покаже прогреса в селскостопанското машиностроене. Представените техонологии на бъдещето събраха овациите и на най-скептичните земеделци. SIMA е перфектното място за представяне на нови продукти на пазара, а за фермерите – да вземат важните бизнес решения. В това се убедихме и ние от АГРОФОРУМ. За вас тази седмица ще покажем и най-новите машини и технологии, които бяха увенчани със златни и сребърни медали.

И от красивата френска столица се връщаме у нас, за да засегнем една много важна за българското земеделие тема – подпомагането на зеленчукопроизводството. Ще ви разкажем на какви кредити от ДФЗ могат да разчитат заетите в бранша.

И още една актуална тема – кредитирането на земеделските производители, които са спечелили проекти по ПРСР. Как да се преодолее ситуацията с консервативното отношение на банките към земеделския бизнес – ще чуете експертното мнение на главния секретар на Асоциацията на земеделските производители в България Ивайло Тодоров. И още – каква е позицията на асоциацията по отношение на данъците, които тази година земеделските производители трябва да плащат.

Тази седмица в АГРОФОРУМ имаме и тема за млекопроизводителите. За тях ще разкажем от какви хибриди да произведат силажа за млечните крави, как да го съхраняват и по какъв начин това е свързано с увеличаването на млеконадоя, дохода и икономичността в говедовъдството.

Гостуваме и в добричкото село Дъбрава, където се намира една от двете законно действащи ферми у нас за производство на пъдпъдъчи яйца. Неин собственик е Снежанка Добрева, която алармира, че у нас липсват кланици за пернат дивеч. Как може да се реши проблема, ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.