1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От началото на кризата в Италия е нараснал интересът към овчарството

От началото на кризата в Италия е нараснал интересът към овчарството

Все повече млади хора в страната се обръщат към традиционните занаяти

Все повече млади хора в Италия се обръщат към традиционните занаяти, след като безработицата достигна 10 процента, пише в. „Дейли телеграф”. От началото на кризата в страната е нараснал интересът към овчарството и все повече интелигентни и образовани млади хора под 35 години се захващат с тази професия.

Данните от асоциацията на италианските селскостопански производители Колдирети показват, че младите хора предпочитат пашата на овце, защото това им дава възможност да са по-често на чист въздух сред природата.

Днес в Италия 3000 млади са загърбили мечтите си да станат лекари, адвокати и инженери, за да се посветят на професията на пастира. Така например 25-годишният Давиде Бортолуци има диплома от технически университет, но тъй като не е успял да си намери работа по специалността, днес наглежда 400 овце в Доломитите в Северна Италия. Давиде е доволен от избора си, но признава, че занаятът изобщо не лесен. Хората трябва и да са много издръжливи, защото понякога се налага да работят под проливен дъжд или при жарко слънце, отбелязва darikfinance.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.