1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От НАЗ опровергаха слуховете, че идват с трактори в подкрепа на кабинета

От НАЗ опровергаха слуховете, че идват с трактори в подкрепа на кабинета

Снимка:

Ангел Вукодинов: Борим се за политика в сектора, а не за партии

От НАЗ опровергаха слуховете, че идват с трактори в подкрепа на кабинета. „Нямаме такова решение, нямаме такава организирана проява, заяви в интервю специално за AGRO.BG Ангел Вукодинов, председател на НАЗ. – Ако въобще има такова нещо, това не е дело на структура на асоциацията. Единствената ни позиция е, че там, където започва политиката, свършва браншовизмът. Ние се борим за политика в сектор земеделие, не се борим за тази или онази политическа партия.

Принципната ни позиция е, че трябва да работим в спокойна икономическа финансова и политическа обстановка, за да може да произвеждаме. В момента е изключително важно час по-скоро да бъде решен политическият въпрос в страната, за да може в следващите няколко месеца, което е изключително важно, да имаме стабилен земеделски министър, който да разбира от материята, и да може да защитава позицията на България при заключителните преговори по отношение на ОСП на Европа“.

"В досегашната си 7-годишна история НАЗ никога не си е позволявала да взима каквито и да е решения, без да се съобразява с мандата на своите членове и с гласовете на 21-та регионални организации – колективни членове на НАЗ", каза в заключение г-н Вукодинов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.