1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Отчитат засилен интерес към търговете за продажба на земеделски земи от Държавния поземлен фонд

Отчитат засилен интерес към търговете за продажба на земеделски земи от Държавния поземлен фонд

Снимка:

Повечето от областните служби по "Земеделие" ще прекратят приема на оферти на 24 септември

Повечето от областните служби по "Земеделие" ще прекратят приема на оферти на 24 септември. Търговете продължават 30 дни след публикуването на информацията за тях в местен ежедневник, обясниха служители на дирекциите. Според тях до момента интересът към търговете е голям, но реално подадени документи за участие няма. „Досега имаме една-единствена оферта", коментираха от Областната служба "Земеделие" в Пловдив. 

Нито един участник не е заявил официално желание да наддава за определен имот в Добричко и Варненско, обясниха от тамошните служби. Според служителите обаче запитвания за определени имоти сe правят всеки ден. Засега хората се ориентират, проверяват определени имоти, вероятно някои от тях ходят на място, за да видят дали даденият парцел ги устройва. Едва след това ще направят оферта, коментираха служители от областните служби по земеделие. Според тях оферти за участие в търговете ще завалят в последния момент. Две седмици са напълно достатъчни и за хората, които искат да участват в търговете, но не разполагат с поименни компенсационни бонове, да се снабдят с нужното количество компенсаторки, коментираха експерти.

Освен ниви, на търг ще бъдат продадени и пасища и ливади от Държавния поземлен фонд, припомнят от земеделското министерство. От там уверяват, че дори всички кандидати да се струпат в последния момент, има организация за приемане на молбите на всички желаещи да участват, пише в. "Стандарт". 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.