Откриват АГРА 2018 в Пловдив

Мегафорумът, се провежда под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите

Семена, посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове, машини и др. ще бъдат показани на Международното селскостопанско изложение АГРА 2018 в Пловдив. Форумът ще събере най-креативните и най-успешните компании и научни институти от сектора.

“Бизнес среда в България има, има и потенциал за това. Въпрос на предприемачески дух е и колко силни са предприемачите да постигат тези цели. В агросектора, заради евросредствата по ПРСР, доста фирми успяват. Благодарение на това този сектор се развива доста ускорено. Надявам се компаниите да са натрупали активи и мощ, с които сами да се справят с предизвикателствата, ако няма субсидии. Но аз мисля, че и след 2020 г. ще има програми, които ще субсидират селскостопанския сектор”, заяви Иван Соколов, главен директор на Международен панаир - Пловдив.

В мегафорума, който се провежда под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, ще вземат участие близо 500 компании от над 20 държави. Ще бъдат проведени и изложби за винарство и лозарство, за храни и напитки, опаковки, машини и технологии, за оборудване на хотели, ресторанти и търговски обекти, висококачествени италиански храни и вина.

Ще бъде показано технологично оборудване за растениевъдството и животновъдството - машини, съоръжения, помпи, лабораторни прибори, апаратура, животни. Обособени зони ще бъдат отделени на научната дейност и образование, услугите и информационните технологии. В рамките на панаирните дни ще бъде проведено и специализираното изложение за пчеларство.

Съпътстващата програма е наситена с разнообразни прояви, свързани с проблемите и тенденциите в агробизнеса.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.