Първи Европейски конгрес на тема сорго

Събитието ще събере представители от семенарския бранш, дистрибутори, фермери, изкупвачи, преработвателната промишленост, потребители

Заплахата от глобално затопляне, увеличаването на производителността в земеделието, както и опазването на околната среда и водните ресурси, са сред предизвикателствата за земеделските производители. Малко известна в Европа, културата сорго може да помогне да се справим с всички тези належащи въпроси.

Соргото представлява интересна алтернатива заради по-ниските й изисквания за вода в сравнение с традиционните култури - от 30% до 50% по-малко отколкото при царевицата, като това я прави подходяща за нашия континент, тъй като 70% от земеделските площи в Европа не се напояват.

На 3-4 ноември 2016 г в Букурещ, Румъния ще се проведе първия Европейски конгрес на тема сорго. Събитието е насочено към всички, които имат интерес към културата и цели да обедини представители от семенарския бранш, дистрибутори, фермери, изкупвачи, преработвателната промишленост, както и потребители.

Това събитие ще повиши вниманието на обществеността за бъдещето на соргото в Европа, за да се подсигури устойчивото развитие на културата, както и да даде платформа за най-добрите агро практики, представени от лектори от цял свят.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.