1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Първи Европейски конгрес на тема сорго

Първи Европейски конгрес на тема сорго

Събитието ще събере представители от семенарския бранш, дистрибутори, фермери, изкупвачи, преработвателната промишленост, потребители

Заплахата от глобално затопляне, увеличаването на производителността в земеделието, както и опазването на околната среда и водните ресурси, са сред предизвикателствата за земеделските производители. Малко известна в Европа, културата сорго може да помогне да се справим с всички тези належащи въпроси.

Соргото представлява интересна алтернатива заради по-ниските й изисквания за вода в сравнение с традиционните култури - от 30% до 50% по-малко отколкото при царевицата, като това я прави подходяща за нашия континент, тъй като 70% от земеделските площи в Европа не се напояват.

На 3-4 ноември 2016 г в Букурещ, Румъния ще се проведе първия Европейски конгрес на тема сорго. Събитието е насочено към всички, които имат интерес към културата и цели да обедини представители от семенарския бранш, дистрибутори, фермери, изкупвачи, преработвателната промишленост, както и потребители.

Това събитие ще повиши вниманието на обществеността за бъдещето на соргото в Европа, за да се подсигури устойчивото развитие на културата, както и да даде платформа за най-добрите агро практики, представени от лектори от цял свят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.