Добруджанската сарма е известна с големината и вкуса си
Първи фестивал на сармата и кюфтето се проведе в град Генeрал Тошево. В центъра на добруджанския град през целия ден се приготвяха вкусни кулинарни изкушения под вещото ръководство на известен кулинарен водещ. Добруджанската сарма е известна с големината и вкуса си. За да докажат това, домакините от Генерал Тошево се включиха в конкурс за най-вкусни сарми и кюфтета.
70 кг свинска кайма, ориз, лук и подправки забърка известният кулинарен водещ Ути Бъчваров, за да постави рекорд от 1000 „тошевски“ сарми. Поводът беше празникът на Генерал Тошево, който по традиция се отбелязва на 8 ноември – Димитровден по стар стил.
Празникът продължи през целия ден. И както в стари времена се е празнувало, на мегдана се носеше добруджанска музика и се виеха кръшни хора.
Автор: Галина Недкова