1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Пасища за фермерите предоставя община Стара Загора

Пасища за фермерите предоставя община Стара Загора

Снимка:

Те ще могат да се ползват от всички собственици на преживни животни

Община Стара Загора ще предостави над 18 000 дка общински земи за безвъзмездно ползване от фермери, отглеждащи преживни животни, през селскостопанската 2012 година. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът Живко Тодоров ще внесе за гласуване предложението за ползване на 18.400 дка от общинския поземлен фонд на предстоящата сесия на Общинския съвет в Стара Загора.

Кметът ще се мотивира с постъпилите 27 предложения от кметове и кметски наместници на населени места на територията на Община Стара Загора, за безвъзмездно предоставяне на пасища, мери и ливади, на регистрирани земеделски производители. Съгласно изискванията за отглеждане на преживни животни, на крава и биволица се полагат до 10 дка пасища и мери, на юница и теле – до 5 дка, на овца и коза – до 2 дка.

Ползвателите на общинските пасища няма да могат да ги ограждат, да ги разорават или да ги употребяват за неземеделски нужди. Земите ще могат да се ползват от всички собственици на преживни животни, които трябва да ги почистват и поддържат в добро състояние, предвижда още предложението на кмета.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.