1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Пазарът на агнешко месо в страната е спокоен

Пазарът на агнешко месо в страната е спокоен

Снимка:

Поевтиняване се отчита в областите Пловдив и Пазарджик

Пазарът на агнешко месо в страната е спокоен, като само в отделни области са отчетени разнопосочни ценови изменения спрямо предходната седмица.

Търговията на едро с цяло агне се задържа в ценовия диапазон от 12,00 лв./кг кланично тегло (Русе, Смолян) до 15,95 лв./кг (Благоевград). В две области – Пазарджик и Пловдив, се отчита седмично поевтиняване на продукта с по 10,4%, а само в Стара Загора – леко поскъпване, с 1,8%. Така, средната цена на едро на цяло агне за страната се понижава с 1,1% на седмична база, до 13,28 лв./кг.

Търговията на едро с агнешки бут е на цени от 13,25 лв./кг в Смолян и Хасково до 14,50 лв./кг във Видин, Враца и Монтана, без седмични колебания на стойностите по области. Средната цена на едро на агнешки бут за страната се понижава с 0,9% на седмична база, до 13,97 лв./кг.

Търговията на едро с агнешка плешка се задържа на цени от 13,50 лв./кг в Смолян и Хасково до 15,90 лв./кг във Варна. Средно за страната, цената на едро на продукта се запазва на ниво от 13,49 лв./кг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.