1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Пазарджишките млекопроизводители остават в протестна готовност

Пазарджишките млекопроизводители остават в протестна готовност

Снимка:

Това съобщи Румен Георгиев, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в областта

Пазарджишките млекопроизводители няма да вземат участие в днешния протест на животновъдите, който започна в 11.00 часа в пловдивското село Труд, съобщи Румен Георгиев, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в област Пазарджик, цитиран от  Радио „Фокус”.

"Към момента никой от животновъдите в страната не знае каква сума трябва да са субсидиите. Ние дадохме достатъчно време на земеделското министерство да разгледа и реши проблемите на този сектор. Нашето усещане е, че политиците се стремят да унищожат бранша с пълното си безхаберие и липса на адекватност. Много фермери вече продават стадата си, защото не могат да се справят с дейността си", заяви Георгиев.

Пазарджишките животновъди имат протестна готовност, но към този момент не са сигурни, че тази форма ще бъде успешна, тъй като има разцепления в самия животновъден сектор. Когато ние се обединим помежду си, тогава можем да излезем на протест с общи искания, каза още председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в областта. По думите му, протестите са възможна помощ за решаване на проблемите в животновъдния сектор, но само след евентуално обединение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.