1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Перспективите за производство на соя 2014/15 са добри

Перспективите за производство на соя 2014/15 са добри

Слабото търсене на маслодайната култура в САЩ поддържа цените на борсата в Чикаго

Експортните пратки в САЩ отбелязаха значителен спад до 89 хил. тона. Въпреки това, те  запазват високо ниво, необходимо за достигането на износа на USDA за кампания 2013/2014 г. Печалбата на преработвателите на ниво 40 $/бушел не способства за силно забавяне в обработката.

           new_picture_4_448_02

Слабото търсене на маслодайната култура в САЩ поддържа цените на борсата в Чикаго. Успоредно с това, перспективите за производство на соя 2014/15 са по-високи в сравнение с миналата година. Бразилският износ трябва да достигне 7,6-8 млн. тона срещу неотдавнашната прогноза от 8,5 милиона тона. Бразилия може да се възползва от практически монополната си позиция на пазара.

В Аржентина правителството се опита да намали неофициалния курс на песото спрямо долара от продажбата на държавни облигации. Остава да се разбере каква ще е последицата за валутните резерви на страната и националния капацитет за поддържане на статуквото. В резултат производителите са предпочели да спрат продажбата на суровини.

             new_picture_10_448

На пазара на рапица канадският износ и преработка поддържат високо темпо. Тежкият баланс на канадската канола продължава постепенно да се коригира към балансиране (високо потребление и намаляване на запасите). Разликата между рапицата на борсата Euronext и канолата на Winnipeg трябва да продължи да намалява, според експерти.

Публикуваната информация е предоставена от фирма ЕУРАЛИС СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ

           new_picture_2_448

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.