1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Петя Ставрева: Минимум 50% от продукцията в търговските вериги трябва да е българска

Петя Ставрева: Минимум 50% от продукцията в търговските вериги трябва да е българска

Снимка:

В София днес се проведе кръгла маса по проблемите на земеделието

Минимум 50% българска продукция в търговските вериги, стартиране на регионални програми за алтернативна заетост в селските райони и Гаранционен фонд за финансиране на земеделските производители са сред приоритетите в програмата на коалиция СДС за развитието на агросектора. Това каза председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева и водач на листата на коалиция СДС в Пловдив област по време на кръгла в София по проблемите на земеделието. На форума, организиран от Асоциацията на земеделските производители в България,  политически партии представиха програмите си за развитие на земеделието у нас.

Днес е необходимо да се намали бюрокрацията и да се опростят процедурите за достъп до подпомагане, както и да осигурим подкрепа не само за производството, но и за реализацията на земеделската продукция, посочи Петя Ставрева. За нас е важно да насърчим сдружаването на дребните и средните производители и да стартираме национални програми, които да спасят от бедственото положение животновъдството, зеленчукопроизводството и овощарството, отбеляза тя.

Ставрева акцентира на необходимостта от дългосрочна стратегия за развитие на селските райони и агросектора, който трябва да се превърне в приоритет за бъдещото управление на страната.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.