1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Пиргос Агро - почеркът на иновацията

Пиргос Агро - почеркът на иновацията

Актуални решения за по-висок добив

Фирма Пиргос Агро чрез производствени опити доказа ефекта от топ продуктите Uniker и Slavol S. Преди сеитба земеделски производители от Северна България използват иновативната технология на Пиргос Агро за разграждане на растителните остатъци Uniker. Продуктът е на база на соеви бактерии и служи за разграждане на биологични продукти, като растителни остатъци след жътва, превръщайки ги в органична материя, подобна на хумуса. Растителните остатъци са много богати на органична материя и спомагат за увеличаване на хумуса и плодородието на почвата.

След което, третират семената за посев със Slavol S, течен микробиологичен тор, който стимулира растежа. Продуктът съдържа ауксини от биологичен произход. Благодарение на него се получават силна коренова система, по-големи листа, по-бързо покълнване, по-добро изхранване на растенията и изравнен посев

През последните години тенденцията при избора на пшеница е насочена към сръбската селекция. Пиргос Арго предлага семената на Института за полски и зеленчукови култури в Нови Сад.

Пиргос Агро е една от иновативните компании на българския пазар, която през последните години доказа авторитета си с предлаганата качествена селекция и биологични торове, благодарение на които земеделците ще бъдат успешни.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.