1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. План за бъдещи действия обсъжда на среща в Арбанаси Националният инициативен комитет за протести в сектор "Земеделие"

План за бъдещи действия обсъжда на среща в Арбанаси Националният инициативен комитет за протести в сектор "Земеделие"

През почивните дни протестните акции са безсмислени, заяви Ангел Вукодинов, председател на НАЗ

План за бъдещи действия обсъжда на среща в Арбанаси Националният инициативен комитет за протести в сектор "Земеделие". Преди началото на форума Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите,  коментира пред журналисти, че досегашните протестни действия са били организирани в рамките на закона и няма никакво основание тази практика да бъде нарушена и през следващите дни.

"Днес няма протести, защото не успяхме навреме да се придвижим до  определените пунктове в София. През почивните дни протестните акции са безсмислени. Научихме, че в понеделник в София ще има международна проява, но ние имаме разрешение от Столична община за провеждане на протестни действия до 8 декември", каза Вукодинов.

По неговите думи, ако Националният протестен комитет приеме решение за продължаване на протестните действия, то колоните от трактори ще влязат в София във вторник, информира БТА.

Протестите на земеделските производители по места продължават. "Вчера бяхме поканени отново на преговори. Бяха ни подадени някакви идеи, които явно бяха чисто фалшиви, за да спрат машините към София". Това заяви Радослав Христов, зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителитe, цитиран от агенция "Фокус".

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.