1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Подготвя се национален протест на тютюнопроизводителите

Подготвя се национален протест на тютюнопроизводителите

Снимка:

Решението за дата, място и час ще бъде взето в понеделник

Подготвя се национален протест на тютюнопроизводителите, съобщи председателят на браншовата асоциация Цветан Филев след 10-минутна среща с министъра на земеделието Димитър Греков, информира БНР.  На срещата, която от пресцентъра на агроведомството обявиха като лична, са били обсъдени исканията на производителите - държавата да ги подпомогне с максимално разрешения таван от 160  милиона лева, а не само с отделените от бюджета 100 милиона.

За да се вземе такова решение, е нужна санкцията на Министерски съвет. Затова производители и министър Греков са си дали седмица срок, за да търсят среща с институциите, в това число и с премиера, разказа Филев.

А междувременно, още в понеделник от асоциацията ще вземем решение за дата, място и час за национален протест, защото съм сигурен, че без провеждане на мащабен национален протест няма как да стигнем до крайната цел. Ще обсъждаме и двата варианта, пред Министерството на земеделието в град София и блокиране на трите КПП-та, каза председателят ана браншовата организация.

Обещанията на лидера на ДПС Лютви Местан, че няма да остане и килограм неизкупен тютюн, и че производителите ще получат повече отколкото предишни години, Филев коментира така: Никога не сме имали притеснения, че ще остане неизкупен тютюн. Идеята ни беше да не го подаряваме, а да го продадеме на достойни цени, близки до миналогодишните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.