Повече мляко и месо, повече протеини и енергия от фермата...

Maïsadour Semences предлага на своите клиенти животновъди програмата за хранене при животните: Nutriplus

Съчетанието царевица и люцерна безспорно е най-добрата комбинация за животновъдите с цел постигане на по-голяма независимост по отношение на енергия и протеини.

Maïsadour Semences възнамерява да стигне още по-далеч, за да увеличи техническите и икономическите постижения за използване, като предлага съществени иновации, започващи от семенцето и стигащи до животното, за да бъде възможно производството на повече енергия и протеини от обработваем хектар земя.

Защо царевица и люцерна?

Силажната царевица е културата, от която се получава възможно най-голямо количество енергия от хектар за рекордно къс период от време. Това са около 12 000 НЕЛ /ха срещу 8 500 за соргото и 6 500 за пасбищни площи. Това са 30 до 50% икономия на площи, за да бъдат произведени по-големи количества от някоя култура за продажба.

Люцерната – това е решението за по-голяма независимост по отношение на протеините! В сравнение с различните протеинови силажи, люцерната осигурява най-конкурентоспособния тип протеини на пазара за по-малко от 5 € за пункт общо съдържание протеини (MAT ) срещу 10 € за соевия силаж и 6 € за рапицата. Също така, това е най-продуктивната култура по отношение на протеини от хектар: тя е 2 пъти по-продуктивна от соята.

Maïsadour Semences предлага на своите клиенти животновъди програмата за хранене при животните: Nutriplus. Програмата представлява простичък и ефикасен подход в 4 етапа:

Избор на елитни семена:

Предложената от Maïsadour Semences силажна царевица е селектирана за получаванетоlogo_461 на висок добив на енергия от хектар, обединяващ висока добивност и хранителни качества като смилаемост, съдържание на скорбяла и протеини. Предложения за силажна царевица: Mas 44.A, Pelota, Mas 70.F и Mas 78.T.
Елитни семена люцерна с Galaxie Max. Нейната иновативна формула осигурява значителни печалби при добива и протеините. Galaxie Max е комбинация от два елитни сорта: Galaxie и Timbale за по-добра симбиоза, кондиционирани с Precidose за постигане на оптимална гъстота от 900 зърна/м².

Условия за оптимална сеитба

Що се отнася до силажната царевица, всички изследвания сочат предимствата на избора на оптимална сеитбена дата по отношение на хранителната стойност и добива. От 50 до 60% от успеваемостта на дадена култура зависи от нейното засяване. Maïsadour Semences въведе в употреба услуга, която е в помощ за определяне датата на сеитба: Precosem. Целта е всяка година да бъде определен диапазонът за най-ранна сеитба, като се вземат под внимание климатичните рискове с цел постигане на максимален растеж по време на благоприятния период. Пускането в употреба на Précosem през изминалата година даде възможност на 300 земеделски производители в Румъния да се възползват от предимствата на тази услуга. Печалбата с Precosem дава средно: + 3 т брутно вещество от хектар и + 0,02 НЕЛ/кг СВ.

Люцерната Galaxie Max също разполага с подходящия за нея стартер за отлично поникване: SAS Energy. Този коктейл от микроелементи и торове позволява печалба от 14% растения за хектар повече и повишаване на добива с 6%. Освен това, благодарение на предварителната инокулация, Galaxie Max е автономна по отношение на азота и е готова за употреба.

Точни стадии на реколтата

3463463463463466_402Оптималният стадий за прибиране на реколтата от цели растения силажна царевица е при 32 до 35% сухо вещество. За отбелязване са множество предимства: оптимален добив, добра смилаемост, енергийност и добро съхранение. Но как да се определи този оптимален стадий за прибиране на реколтата в период на големи жеги или при наличието на големи площи? Maïsadour Semences Ви предлага един обикновен и точен инструмент: програмата Nutriplus. Този инструмент позволява да планирате реколтата около 15 дни по-рано с помощта на етапа на наливане на зърното. Печалбите при добива са от 2,5 т брутно вещество от хектар, така и при енергията –от 0,02 НЕЛ/кг СВ.

Подобрение на хранителните стойности при силажа в силажната яма

Maïsadour Semences слага край на загубите по причина на съхранението. Важен е залогът: силажна яма с продукция от 50 ха силажна царевица на обща стойност над 40 000 € при загуба на вещество може да стигне от 10% до над 20%, което прави 4000 до 10 000 €. С цел тези загуби да бъдат намалени, Maïsadour Сemences пусна на пазара фуражната добавка Silo King®. Благодарение на нейния уникален състав с млечни бактерии, ензими, антиоксиданти и противоплесени, Silo King® е единственият продукт, изпълняващ 3 функции: окисление, подобрение на хранителните стойности и действие срещу затоплянето на силажа. Резултатите при силажната царевица са: окисление при силажа за по-малко от 3 дни, подобрена смилаемост с 2 до 6 пункта, подобрена НЕЛ с + 0,02 до 0,05 пункта, и температура в силажната яма по-ниска с 8°C. Такива са и наблюденията при силажа от люцерна – подобрение с + 2 до 5 пункта протеини общо/кг СВ.

3456346346346_520

Още информация за фирма Maïsadour Semences

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.