1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Предвижда се 100 млн. лв. да бъдат трансформирани за модернизация на селските стопанства

Предвижда се 100 млн. лв. да бъдат трансформирани за модернизация на селските стопанства

Предложението на правителството трябва да бъде одобрено и от Брюксел

В момента в София тече комитет за наблюдение по Програмата за развитие на селските райони. Това каза на пресконференция в Пловдив Светослав Симеонов, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”. Симеонов поясни, че се обсъжда дългоочакваното прехвърляне на средства от неатрактивни мерки към такива, към които има по-голям интерес. 100 млн. лева са предвидени да бъдат трансформирани за модернизация на селските стопанства по съответната мярка, съобщи Симеонов.

По мнението му това е добра новина за нашите земеделци. Всичките тези средства ще бъдат доставени до средата на лятото, тъй като това предложение на правителството ще трябва да бъде одобрено и от Брюксел.

Днес в Пловдивския панаир бе открито земеделското изложение "АГРА 2011", което се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. По думите на главния директор на панаира Иван Соколов "АГРА 2011" показва, че селското стопанство у нас излиза от кризата и дава заявки да бъде водещ отрасъл в икономиката. С 35% повече са заетите площи на панаира от изложители тази година в сравнение с миналата, каза Соколов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.