1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Преговори с фермерите започва правителството в Атина

Преговори с фермерите започва правителството в Атина

Този път земеделските производители заплашват, че ще блокират не само пътища, но и граници, пристанища и дори летища

Правителството в Атина започва преговори с фермерите, за да не блокират пътищата и границите. Железничарите и шофьорите на градските автобуси продължават стачката. Моряците решиха да прекъснат връзката с гръцките пристанища за два дни. Правителството е готово да обяви отново граджанска мобилизация на стачниците, информира БНР.

С трактори в близост до магистралата фермерите оказват натиск върху правителството. Днес се очаква само символично блокиране на пътни възли за около час. Лидерите на трите партии от правителствената коалиция се съгласиха на преговори с фермерите, а опозицията подкрепя протестите.

Не се очаква премиерът Самарас да удовлетвори искането на фермерите за намаляване на цената на нафтата, както и коригиране на данъка върху приходите.

Този път фермерите заплашват, че ще блокират не само пътища, но и граници, пристанища и дори летища. Днес продължиха стачката си за още 24 часа работещите в железниците, градските автобуси и тролейбусния транспорт. Моряците ще затворят пристанищата в четвъртък и петък.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.