1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Прецизирането на използваните технологии във фермата поишават ефективността й

Прецизирането на използваните технологии във фермата поишават ефективността й

Немският експерт Томас Фритше е сред лекторите на форума

На 25 януари в гр. Сливен ще се проведе второто издание на Форум за устойчиво и печелившо животновъдство 2017. Форумът ще срещне животновъди от цялата страна, експерти в отглеждането на животните и мениджмънта на фермите, които ще споделят опит и ще дадат насоки за развитие на животновъдните стопанства у нас. Тази година е отделен специален модул на дискусия с животновъди, които въпреки трудните условия на работа, са постигнали добри резултати в своите стопанства.

На събитието фермерите ще се запознаят с това как могат да се прецизират използваните технологии в стопанството за оптимизиране на работните процеси във фермата. Лектор по темата ще бъде Томас Фритше, немски експерт по оборудването на фермите, към фирма Агритоп, един от водещите вносители на оборудване на ферми у нас.

Г-н Фритше ще говори за световните нововъведения и модерни технологии в сектор Животновъдство и ще даде експертни съвети за развитието на българските ферми в посока по-висока ефективност и продуктивност.

За висока продуктивност на животните и устойчиво  производство във фермата е необходимo инвестиране в основните фактори: естествената вентилация, светлината, оборудването в обора, храненето, комфорта и хигиената. Това са фактори, гарантиращи ефективност във фермата, независимо от външните обстоятелства на средата, в която тя е поставена във всеки един момент, споделя Томас Фритше.

Именно когато ситуацията в животновъдния сектор е сложна и трудна, тогава следва да се подходи към оптимизиране на разходите и интегриране на нови подходи в отглеждането на животните, които да компенсират загубите и да подобрят конкурентоспособността на стопанствата.

Участието във форума е безплатно. Записването може да направите на тел: 0878/24 25 87 или на емайл:  info@selo.bg  или ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.