1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Проблеми в бранша, конструктивни идеи и желание за промяна – във фокуса на Втория национален агросеминар на НАЗ

Проблеми в бранша, конструктивни идеи и желание за промяна – във фокуса на Втория национален агросеминар на НАЗ

Снимка:

Водещи фирми в растителната защита, семената и торовете представят най-новите си продукти и технологии

Проблемите в бранша зърнопроизводство, липсата на държавна политика в сектора и даването на конструктивни идеи за развитие са част от темите, които зърнопроизводителите дискутират на своя Втори национален агросеминар в Пловдив. Темата за новата Обща селскостопанска политика също е на фокус в рамките на форума.

Зърнопроизводителите искат диалог с управляващите и адекватно подпомагане на бранша и не се страхуват да критикуват. НАЗ се противопоставя на неглижирането на сектора и липсата на национална стратегия за развитие на земеделието. Затова и още в първия ден на семинара председателят на НАЗ Ангел Вукодинов връчи на министър Найденов диск с филм, представящ водената досега политика на правителството в сектор земеделие и неспазените обещания към бранша, като липсата на намалена ставка на акциза на горивото за земеделски цели въпреки одобрената нотификация от ЕК, липсата на национални доплащания в сектора, дерогацията на ДДС и др.

Освен дискутиране на политиката в бранша и предстоящите промени през новата ОСП, ролята на семинара е да запознае зърнопроизводителите с най-новите продукти при семената, торовете, растителната защита, машините, представени от водещите компании в бранша – БАСФ България, Еуралис семена България, Тимак Агро България, КВС Семена България, Байер КропСайанс България, Лимагрейн, Синджента и др.

Деловият форум е мястото, на което тази година НАЗ отбелязва своята шеста годишнина от създаването си, като по този повод председателят на асоциацията Ангел Вукодинов благодари на всичките над 2 хил. зърнопроизводители, които членуват в организацията, за тяхната всеотдайност към общата кауза – развитие на модерно земеделие и отстояване на интересите на бранша зърнопроизводство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.