1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Продават земеделски ниви на длъжници от Добричко

Продават земеделски ниви на длъжници от Добричко

Снимка:

Насрочен е търг с тайно наддаване за 20 ноември

Земеделска нива от 25 643 кв. м в село Крапец, община Шабла, е продадена на таен търг, съобщиха от НАП – гр. Варна. Тя била обявена за продан заради натрупани дългове на собственика и отказ да издължи просрочени данъчни задължения. Наддаването е започнало от 18 260 лева. Единият от четиримата участници в тайния търг е обявил цена от 33 330 лева за парцела и е спечелил.

За 20 ноември 2012 г. е насрочен още един търг с тайно наддаване и за други парцели земя от Добричка област. Единият терен е дворно място с площ от 2630 кв. в гр. Ген. Тошево, а другият – двор с площ от 2000 кв. м също в гр. Ген. Тошево. Стартовите цени за наддаването на парцелите са съответно 16 000 и 12 000 лева. Търгът е обявен на електронната страница на НАП. Желаещите да се включат в наддаването вече могат да огледат предложените терени.

От НАП съветват лицата с просрочени данъчни или осигурителни задължения да ги внесат доброволно и в срокове. За да се избегне публична продан на имуществото при временни затруднения, е необходим своевременен контакт с публични изпълнители с цел намиране на начини за разсрочване на дълговете.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.