1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Производителите на селскостопанска продукция в Германия търпят загуби от 2 млн. евро на ден

Производителите на селскостопанска продукция в Германия търпят загуби от 2 млн. евро на ден

Масова психоза обхвана потребителите в северноевропейските страни след като хиляди души се заразиха с опасна чревна бактерия

Масова психоза обхвана потребителите в северноевропейските страни след като хиляди души се заразиха с опасна чревна бактерия. В Германия смъртните случаи са вече 7, а повече от 300 души се борят за живота си интензивните отделения на болниците в Германия, предаде БНР.

Засега опасенията са, че заразата е тръгнала от испански производители на краставици. Испания отрича това и заплаши Германия, че ще направи официално оплакване пред Евросистемата за опасни храни и фуражи, че е неоснователно обвинена. Въпреки това две испански стопанства за производство на краставици вече са затворени.

Германците вече не купуват никакви краставици, домати и салати - нито испански, нито германски. Производителите на селскостопанска продукция в Германия търпят загуби от два милиона евро на ден, защото са принудени да унищожават произведената реколта.

Много земеделци дори заплашиха, че ще съдят института "Роберт Кох" и Министерството за защита на правата на потребителите, тъй като са вдигнали прекалено голяма тревога, която е довела до фалити и огромни загуби.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.