1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Променят организацията на движение в столицата заради протестите на зърнопроизводителите

Променят организацията на движение в столицата заради протестите на зърнопроизводителите

Организаторът е длъжен съвместно със СДВР да пропусне до 170 бр. машини

Във връзка с писма от СНЦ Национална асоциация на зърнопроизводителите за провеждане на 6 и 7 декември на манифестации и митинги на пл. „Св. Александър Невски” и пред Министерски съвет на Република България се въвеждат промени в организацията на движението в София, съобщиха от Столична община.

Промените са следните:
От 08.00 до 18.00 часа на 06.12.2011 г. и на 07.12.2011 г. се забранява престоят и паркирането с изключение на машините на участниците в протеста, както следва:
- на паркингите на пл. „Св. Александър Невски”, като на 08.12.2012 г. да се освободи частта от ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и ул. „11-ти август” поради официалното посещение на председателя на Военния комитет на ЕС генерал Хакан Сирен.
- на централната част на паркинга на пл. „Народно събрание” в пространството около паметника на Цар Освободител.

2. От 08.00 часа на 06.12. и 07.12.2011 г. до приключване на митингите да забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства в двете посоки, по:
- ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски”;
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”;
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Александър Невски”.

3. Протестните манифестации са съгласувани да се проведат от 13.00 часа на 06.12. и 07.12.2011 г. без да се използват машини, с придвижване по крайна дясна лента по следния маршрут: от пл. „Св. Александър Невски” по ул. „15-ти ноември”, пл. „Народно събрание”, бул. „Цар Освободител” до пл. „Независимост” с провеждане на митинг до 15.00 часа извън зоната за сигурност на съответните институции, без да се спира движението по бул. „Кн. Ал. Дондуков” и обратно по бул. „Цар Освободител”, пл. „Народно събрание” до пл. „Св. Александър Невски” с провеждане на митинг до 17.00 часа извън зоната за сигурност на Народното събрание.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.