1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Променят организацията на движение в столицата заради протестите на зърнопроизводителите

Променят организацията на движение в столицата заради протестите на зърнопроизводителите

Организаторът е длъжен съвместно със СДВР да пропусне до 170 бр. машини

Във връзка с писма от СНЦ Национална асоциация на зърнопроизводителите за провеждане на 6 и 7 декември на манифестации и митинги на пл. „Св. Александър Невски” и пред Министерски съвет на Република България се въвеждат промени в организацията на движението в София, съобщиха от Столична община.

Промените са следните:
От 08.00 до 18.00 часа на 06.12.2011 г. и на 07.12.2011 г. се забранява престоят и паркирането с изключение на машините на участниците в протеста, както следва:
- на паркингите на пл. „Св. Александър Невски”, като на 08.12.2012 г. да се освободи частта от ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и ул. „11-ти август” поради официалното посещение на председателя на Военния комитет на ЕС генерал Хакан Сирен.
- на централната част на паркинга на пл. „Народно събрание” в пространството около паметника на Цар Освободител.

2. От 08.00 часа на 06.12. и 07.12.2011 г. до приключване на митингите да забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства в двете посоки, по:
- ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски”;
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”;
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Александър Невски”.

3. Протестните манифестации са съгласувани да се проведат от 13.00 часа на 06.12. и 07.12.2011 г. без да се използват машини, с придвижване по крайна дясна лента по следния маршрут: от пл. „Св. Александър Невски” по ул. „15-ти ноември”, пл. „Народно събрание”, бул. „Цар Освободител” до пл. „Независимост” с провеждане на митинг до 15.00 часа извън зоната за сигурност на съответните институции, без да се спира движението по бул. „Кн. Ал. Дондуков” и обратно по бул. „Цар Освободител”, пл. „Народно събрание” до пл. „Св. Александър Невски” с провеждане на митинг до 17.00 часа извън зоната за сигурност на Народното събрание.

Столична община изисква от организатора да спазва Закона за движение по пътищата. Столично управление пожарна безопасност и защита на населението да осигури екипи за пожарогасене в района на Храм-паметника „Св. Ал. Невски”.

Организаторът е длъжен да осигури химически тоалетни в района на Храм-паметника „Св. Ал. Невски”.Организаторът е длъжен да предостави план за пожарна безопасност на машините.

Организаторът е длъжен да наеме фирма за почистване, която да осигурява ежедневно почистване на мястото след приключване на мероприятията, като представи договор на Столичния инспекторат.

Организаторът, съвместно със СДВР организира придвижването на машините на 07.12.2011г. след 21.00 часа по маршрут: пл. ”Св. Александър Невски” – бул. ”Ботевградско шосе”.

Организаторът е длъжен съвместно със СДВР да пропусне до 170 бр. машини както следва: 160 бр. машини на пл. „Св. Александър Невски” и 10 бр. машини на пл. „Народно събрание”.

Началника на отдел „Пътна полиция” към СДВР се задължава да:
Да осъществи контрол за недопускане на моторни превозни средства с максимално допустима маса над 4 т.
Да организира придвижването на машините за времето от 21.00 часа на 05.12.2011г. до 07.00 часа на 06.12.2011г. по маршрут: бул. „Ботевградско шосе”, бул. „Владимир Вазов”, моста „Чавдар”, бул. „Кн. Ал. Дондуков”, наляво по бул. „Васил Левски”, надясно по ул. „Оборище”.

Да осъществи организацията на придвижването на не повече от 20 машини едновременно. „Център за градска мобилност” ЕООД – поделение „Паркиране и мобилност” се задължава да закрие паркинг „синя зона” и „служебен абонамент” за времето и на местата посочени по горе.

Столична дирекция на вътрешните работи да осигури охрана на манифестациите и митингите, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за времето и на местата посочени в т. 1, 2 и 3, като при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР да спира и възстановява поетапно движението на пътни превозни средства в зависимост от преминаването на участниците в манифестациите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.