1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестиращи зърнопроизводители ще блокират Дунав мост при Русе

Протестиращи зърнопроизводители ще блокират Дунав мост при Русе

Това съобщи Иван Караиванов, председател на Контролния съвет на НАЗ

Нова блокада на Дунав мост при Русе ще има от 12,00 до 14,00 часа днес. Това съобщи за радио „Фокус” Иван Караиванов, председател на Контролния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

И днес земеделската техника ще се движи по кръговото кръстовище, възлово в посоките към Силистра, към София и към Гюргево, Румъния, като на всеки 30-40 минути ще има 10 минути пропуск за останалите автомобили. Караиванов заяви, че ще участва в съвещание на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите, което ще се проведе в Арбанаси от 13,00 часа днес. Ще бъдат взети решения за следващите стъпки, които ще предприемат протестиращите зърнопроизводители.

По думите на Караиванов създалата се ситуация е сложна, но преговорите продължават. Имало е индикации вчера за компромисно решение, което не е било подплатено с решение и това отново е върнало разговорите в изходна позиция, каза Караиванов. „Отдавна преговаряме за тези 10 лв., имахме индикации за 6 лв. национални доплащания, в които влиза и акцизът, но два часа по-късно Менда Стоянова каза „не”, остават 3 лв.”, допълни Иван Караиванов.

Според него на този етап начинът е единствено протест в София. Колко време ще продължат стачните действия зависи от диалога и от решенията, които ще се вземат, заяви той. „Вчера можеха да се решат нещата ако имаше нагласа на правителството” посочи той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.