1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестиращи зеленчукопроизводители ще блокират пътя Петрич-Сандански

Протестиращи зеленчукопроизводители ще блокират пътя Петрич-Сандански

Така дребни земеделски стопани ще се опитат да привлекат вниманието към своите проблеми

Докато трактори блокират центъра на София, каруци ще блокират пътя Петрич-Сандански. Така дребни производители на зеленчуци ще се опитат да привлекат вниманието към своите проблеми, заяви в предаването "Преди всички" на БНР Георги Велев, зеленчукопроизводител от село Карналово.

Нашите възможности да протестираме са други - най-големите ни ниви са в размер на 2 декара, ние сме малки производители. При нас за голямо стопанство се счита това, което е от 5 декара, а много голямо - от 10 декара, поясни Велев.

"Ние искаме ясна схема за тези 25 милиона, за които се говори, че ще бъдат раздадени през 2012 година на дребните зеленчукопроизводители", добави той.

"Вероятно нашите пари ще бъдат дадени на големите производители, хора, които държат по хиляда, две хиляди декара и които имат по 500 декара оранжерии. Ние в момента взимаме по 6 стотинки за декар оранжерия на ден, толкова е нашата субсидия. В Гърция и Македония всичко е субсидирано. Ние сме в неравностойно положение в сравнение с тези страни и затова загиваме", поясни Велев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.