1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестите на зърнопроизводителите по места продължават и днес

Протестите на зърнопроизводителите по места продължават и днес

Предложенията на правителството са неприемливи за земеделските производители

Националният комитет за протестни действия от неправителствени организации в сектор „Земеделие” направи поредния жест на търпимост и диалогичност към изпълнителната и законодателната власт в името на продължаване на диалога и намиране на решения в обществените отношения в сектора без натиск. Машините и хората бяха спряни там, където са по пътя си към София, за да се проведат някакви преговори, търсени от представителите на земеделските производители, посочват в изявление до медиите от Националният инициативен комитет за протести в сектора.

За пореден път от правителството отвърнаха на компромисите и диалогичността на земеделците с номера, поредна лъжа и погазване на демократичните ценности. Макар и компромисни, предложенията не се превърнаха в решения, които да могат да бъдат обсъдени и евентуално приети от земеделските производители. Хората и машините не можаха да се придвижат навреме до София, съгласно официалното уведомление и да проведат организираните митинг и манифестация за изразяване на недоволството си мирно и организирано, се посочва още в изявлението.

Въпреки желанието на организираните земеделски производители да спазват законите на страната и демократичните ценности, те бяха погазени за пореден път от управляващите с познатите похвати.

Протестите по места продължават и днес. След днешното заседание на Инициативния комитет за протести в сектор „Земеделие” ще бъде направен план и организация за начина, формата и продължителсността на протестите през следващите седмици, докато правителството покаже отговорност и готовност за утвърждаване на нова политика на реални диалог и действия без лъжи и манипулации.   

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.