1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестите на зърнопроизводителите продължават

Протестите на зърнопроизводителите продължават

Снимка:

Над сто трактора от Ямболска област ще излязат в 11 часа на главния път 1-7

Протестите на зърнопроизводителите от Хасково и Стара Загора продължават. От 10 до 12 часа те ще блокират движението по международния път Е-80 към Турция. Над сто трактора от Ямболска област ще излязат в 11 часа на главния път 1-7 и ще спрат на разклона за Тополовград. Машините ще блокират за около два часа движението на тировете и леките автомобили към граничния пункт Лесово, съобщи БНР.

Близо 200 зърнопроизводители с над 90 селскостопански машини потеглиха в 9 часа за София от пловдивското село Труд. Временно ще бъде затруднено движението по Карловското шосе и по няколко от големите булеварди в Пловдив. Зърнопроизводителите ще се съберат с колеги от други части на страната на Ботевградското шосе, където ще пренощуват, за да се включат в планувания за утре протест на зърнопроизводителите в столицата.

Зърнопроизводители от Враца, Видин и Монтана вече са край Ботевград.

70 трактора на земеделски производители от Сливен и Бургас, които бяха спрени в четвъртък в района на град Гурково също потеглят за София. Председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Сливен Петър Байчев съобщи, че с разрешение на Столичната община, 170 трактора ще влязат в София за протестно шествие от храм-паметника "Александър Невски" до Министерския съвет.

Във вторник ще тръгнат за София с лични автомобили още 200 земеделци само от Сливенско. Решението за национален протест в столицата е взето на заседание на Инициативния протестен комитет на седем земеделски организации. Участващите в митинг шествието в София ще искат оставки. Според декларация на протестиращите "е недопустимо вицепремиер да се отказва от подписа си, да не се намерят възможности за диалог и да се използват предизборно хората, произвеждащи хляба на България".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.