1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Провежда се годишното Общо събрание на Международната асоциация на тютюнопроизводителите – ITGA

Провежда се годишното Общо събрание на Международната асоциация на тютюнопроизводителите – ITGA

На форума присъстват делегациите на всички членуващи в организацията 25 страни от цял свят

Провежда се годишното Общо събрание на Международната асоциация на тютюнопроизводителите – ITGA в град Сурабая – Индонезия, предаде Агенция „Фокус”.

На събранието присъстват делегациите на всички членуващи в организацията 25 страни от цял свят, сред които и Национална асоциация на тютюнопроизводителите от България, НАТ – 2010, чиито председател Цветан Филев ще представи доклад за състоянието на тютюнопроизводството в България. В страните членки на ITGA живеят и работят около 30 милиона тютюнопроизводители, а суровината, която произвеждат се равнява на 85% от общия световен обем.

На форума ще се дискутират важни теми като противопоставянето на тютюнопроизводителите срещу Рамковата конвенция за контрол на тютюна (РККТ) на Световната здравна организация (СЗО), конкретно членове 17 и 18, както и чл. 9 и 10, касаещи търсена на алтернативни производства на тютюна. Също така и заплахата от преработка на Директивата за тютюневите изделия, която касае тютюнопроизводителите от Европейския съюз и застрашава поминъка на над 400 хиляди тютюнопроизводители в Европа.

Очаква се делегатите на Общото събрание да излязат с декларация, с която да затвърдят своята позиция по отстояване интересите си, без да допускат ограничаване на тютюнопроизводството по изкуствен и дискриминационен начин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.