1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Рамковата конвенция за контрол на тютюна е глобално споразумение

Рамковата конвенция за контрол на тютюна е глобално споразумение

Снимка:

Това заяви Антонио Аброноза, председател на Международната Асоциация на тютюнопроизводителите

Рамковата конвенция за контрол на тютюна е глобално споразумение. Това каза Антонио Аброноза, председател на Международната Асоциация на тютюнопроизводителите (ITGA), на 33-тия Конгрес на UNITAB, предаде Агенция “Фокус”.

„Трябва да наблюдаваме и деградацията на околната среда, каква е степента на замърсяването. Трябва да се направят проучвания, ако се използват други култури вместо тютюн, как тяхното отглеждане ще влияе на околната среда. Всичко, което предлага Световната здравна организация, води до безработица“, обясни Аброноза.

Мерцедес Веласкес обясни, че са нужни много амбициозни стремежи, защото по този начин се постигат желаните резултати. „На Международния ден на тютюнопроизводителите на 28 октомври си спомняме нашата дейност и усилията, които полагаме. Тази година се пада в неделя, но ще го отбележим на 29-ти в понеделник. На този ден искаме тютюнопроизводителите да изкажат своите притеснения и желания и да представим всички производители. Искаме всички да бъдат организирани и включени в тази дейност и общо да формулираме нашата цел“, обясни тя.

В своето изказване Мерцедес Веласкес изказа специални благодарности на председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите „НАТ-2010“ Цветан Филев, за неговото желание за справяне с предизвикателствата пред тютюнопроизводителите и за отстояване на желанията и нуждите на тютюнопроизводителите в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.