1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Разчитаме на икономическото сътрудничество с Израел в областта на земеделието

Разчитаме на икономическото сътрудничество с Израел в областта на земеделието

Снимка:

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с израелския президент Шимон Перес

"Хората са богатството на една страна. Истинската ценност е толерантността между тях и уменията да се усвояват знания. Ние в исторически план сме били толерантни и затова не сме позволили да депортират българските евреи. Симпатизирали сме на Израел да изгради своя държава." Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с израелския президент Шимон Перес. Той е на тридневно посещение в Израел, което приключва днес.

Вчера българският премиер се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с когото се обединиха в намерението да се проведе съвместно заседание на двете правителства. Пламен Орешарски подчерта възможността страната ни да ползва опита на Израел във високите технологии. "Разчитаме на развитието на икономическото сътрудничество и на инвестиции", заяви той, като акцентира и върху сътрудничеството в селското стопанство.

Орешарски отбеляза, че наред с туризма относителният дял на земеделието в България е най-голям и опитът на Израел в това отношение ще бъде много ценен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.