1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. С по-високи национални доплащания ще се компенсират ниските изкупни цени на тютюна

С по-високи национални доплащания ще се компенсират ниските изкупни цени на тютюна

Снимка:

Премиите за тютюнопроизводителите ще се увеличат от 2 на 3 лв.

Тютюнопроизводителите ще бъдат компенсирани от държавата заради ниските изкупни цени на продукцията им. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на възпоменателен митинг в доспатското село Барутин във връзка с 42 г. от събитията около възродителния процес.

„С по-високи национални доплащания ще се компенсират ниските изкупни цени на тютюна”, поясни Местан. От думите му стана ясно, че премиите за тютюнопроизводителите ще се увеличат от 2 на 3 лв., пише "Монитор".

„Етническите, религиозните различия не са основание нито за привилегии, нито за дискриминация”, категоричен бе лидерът на ДПС. Всеки трябвало да получава онова, което сам заслужил с труда си.

„България е наша майка, от нея искаме само едно - да бъде еднакво ласкава и еднакво сурова, когато се налага, към своите чеда. Да бъде майка на всички, а не майка за едни и мащеха за други, както беше в онези години”, каза Местан пред пред събралите се хора. Той допълни, че има ясна програма за заетостта на населението в този регион на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.