1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Седем български компании ще участват в Международното изложение за храни и напитки ALIMENTARIA 2012

Седем български компании ще участват в Международното изложение за храни и напитки ALIMENTARIA 2012

Панаирът се провежда в испанския град Барселона

Седем български компании ще участват в Международното изложение за храни и напитки   ALIMENTARIA  2012, в испанския град Барселона, съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която е организатор на българското участие. 

Панаирът, който ще продължи от днес до 29 март, е един от най-важните за производителите на храни и напитки не само в Европа, но и в света.  Очакват се над 4000 изложители от 75 страни и 140 000 посетители.

На обща изложбена площ от 80 кв. м своята продукция ще представят "Си Комерсиал 7" ЕООД – Самоков (производство и дистрибуция на захарни изделия), "Катрин Ко" ЕООД– Раковски (производство на кетчуп, майонеза, горчица, лютеница, конфитюри, гъби, мед), "ВИНЗАВОД" АД – Асеновград (производство на вина, ракии, други напитки и продукти на винарската промишленост; бутилиране, транспорт и търговия в страната и чужбина; приемане и преработка на грозде), "Бонидекс" ООД – с. Рогош, Пловдивска обл. (производител на алкохолни напитки), "Тракия 2006" ЕООД – Пловдив (производство на растителни и животински масла и мазнини, без маргарини), "Диавена" ООД – Шумен (производство на рибни консерви), "Ривал инвест" ЕООД – Пловдив (производство и търговия с пуканки).

Финансирането на българското участие е по европейския проект "Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия".

Следващата проява, в която български предприятия ще участват с посредничеството на агенцията, е Международно изложение за индустриално оборудване WIN ІІ 2012, Истанбул, Турция (29.03.-01.04.2012 г.).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.