1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Сеитбата на царевица в САЩ достигна до 88%

Сеитбата на царевица в САЩ достигна до 88%

В Европа метеорологичните условия ще се запазят добри

Изборът на проевропейски кандидат в Украйна позволи да се намали геополитическото напрежение. В допълнение загрижеността за климатичните рискове e по-слаба. Тези два елемента оказаха въздействие върху котировките на селскостопанските пазари през седмицата.

           new_picture_3_448_01

В Европа метеорологичните условия ще се запазят добри. През уикенда в областта на производството на пшеница HRW в САЩ паднаха дъждове. Последният доклад за състоянието на културите, показва леко подобрение на зимната пшеница. Прибирането й вече е започнало в южните щати на САЩ (12% са събрани в Тексас). Валежите могат да окажат положително въздействие върху културите в Канзас и Небраска. Засяването на пролетната пшеница върви добре.

            new_picture_4_448_01

В Русия положението е несигурно. Температурите остават високи. От 27 май бе съобщено за по-малко количество валежи, но обилни превалявания се прогнозират през следващите дни в Централните и Южни региони. Съществува риск за производството на руската пшеница.

По отношение на пазара на царевицата до юли не се очаква информация, която да повлияе на ръста на пазара (етап на цъфтеж на културата в северното полукълбо). Сеитбата на царевица в САЩ достигна до 88%, считано от 25 май. Няма изоставане в засаждането, което е добър фактор за бъдещата производителност. На световно и европейско ниво текущият баланс на бъдещата реколта е доста удоволетворяващо.

Публикуваната информация е предоставена от фирма ЕУРАЛИС СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ

           new_picture_2_448

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.