1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Складирането на свинско – глътка въздух за сектора

Складирането на свинско – глътка въздух за сектора

Цените на свинското са паднали значително до най-ниското ниво от десет години насам

Условията за сектор „Свинско месо“ могат да се подобрят през 2016 г. Това твърдят представители на КОПА-КОДЖЕКА.

През 2015-та браншът е бил в криза, заявяват от  организацията. Нов доклад обаче разкрива, че пазарът показва слаби признаци на подобрение. Принос за това ще има и очакваната подкрепа чрез схемата за частно складиране, която стартира на 4 януари 2016 г.

Цените на свинското са паднали значително през последните няколко месеца до най-ниското ниво от десет години насам, твърдят от КОПА-КОДЖЕКА. Експертите изтъкват, че пазарът е слаб след Нова година и прогнозират нов спад на цените през януари и февруари. Очаква се производството на свинско месо да е с около 2% по-високо до 2025 г. То вероятно ще достигне близо 24 милиона тона, според експерти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.