1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Срокът за подаване на заявки по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци се удължава

Срокът за подаване на заявки по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци се удължава

Приемът ще продължи до 11.01.2013 г.

Изготвен е проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 от 21 февруари 2011 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане. В нея се включва заявка за подпомагане по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България - форма за физически и юридически лица.

Схемата за българските производители на качествени плодове и зеленчуци се прилага за първа година от 2012 г. и се финансира изцяло със средства от Европейския съюз. С цел създаване на условия за нормалното протичане на процеса по прием и обработка на заявки за подпомагане, срокът за подаването им по схемата ще бъде удължен до 11.01.2013 г.

Производителите на качествени плодове и зеленчуци ще подават заявки за подпомагане за 2012 г., като към тях ще се прилагат сертификати, издадени от Българска агенция по безопасност на храните до 30.11.2012 г. Издадените сертификати след тази дата ще бъдат прилагани към заявките за подпомагане за следващата година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.