1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Стекспо 2018 - център на професионалното месодайно говедовъдство

Стекспо 2018 - център на професионалното месодайно говедовъдство

Изложението ще се проведе на 29 септември в „Сливен-Експо“

Стекспо 2018 отново събира най-добрите в сектор месодайно говедовъдство на 29 септември. Изданието за професионални говедовъди, организирано от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ), ще се проведе за трета поредна година. Този път форумът обещава да е по-мащабен от всякога, разгърнат на площ от над 100 дка.
Стекспо 2018 ще се проведе в „Сливен-Експо“, пазарът за селскостопански животни, преди разклона за село Мечкарево, Сливенско. Началото е 10:00 часа. На изложението ще бъдат представени животни от породите Абърдийн Ангус, Херефорд, Лимузин, Гасконско говедо и кръстоски от тези породи в следните категории:
 
мъжки животни – от 9 до 16 месеца, от 16 до 24 месеца и над 24 месеца;
женски животни – юници от 9 до 24 месеца и крави с телета.
 
Като център на професионалното месодайно говедовъдство, кулинарията и рока, Стекспо 2018 ще събере на едно място всички участници във веригата на производството и реализацията на качествено телешко и говеждо месо у нас. Предвидена е богата лекционна програма, която ще запознае участниците с последните иновации в сектора в световен мащаб, както и с добрите примери. Очакват се лектори от България и чужбина.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.