1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Стотици декари със земеделска продукция в Ямболско са унищожени от крадци на кабели

Стотици декари със земеделска продукция в Ямболско са унищожени от крадци на кабели

През последните седмици местните полицаи са задържали 16 души за кражби на проводници

Стотици декари със земеделска продукция са унищожени от крадци на медни кабели в землищата на няколко ямболски села. През последните седмици местните полицаи са задържали 16 души за кражби на проводници, съобщи БНР.

Боляровските села Стефан Караджово и Голямо Крушево са най- потърпевши от среднощните набези. Роми влизат в блоковете, изкопават кабелите и ги издърпват с трактори. Това разказа Николай Димов - регионален председател на Асоциацията на земеделските производители.

Кабелите са част от подземните комуникации на несъществуващи вече военни поделения и в момента са ничия собственост. Именно липсата на собственик блокира работата на полицията, категоричен е комисар Стоян Драгнев.

"Една от мерките, които предприемаме сега, е да успеем да намерим собственик, за да ги спрем да продължават като термити да копаят и да вадят всички тези кабели. И естествено патрулиране в районите и се надяваме, че ще ги засичаме и ще предотвратяваме, това което са замислили", допълни  Драгнев.

От Асоциацията на зърнопроизводителите сигнализираха министъра на земеделието Мирослав Найденов, вътрешния министър Цветан Цветанов и областния управител на Ямбол Таня Димитрова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.