1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Субсидиите на 395 земеделски производители ще бъдат изплатени днес

Субсидиите на 395 земеделски производители ще бъдат изплатени днес

Кандидатствалите по схемата за национални доплащания в сектор "Земеделска земя" са 72 090

Субсидиите на 395 земеделски производители ще бъдат изплатени днес по Схемата за единно плащане на площ. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, предаде Агенция "Фокус".

Близо 92 000 земеделци-бенефициенти са кандидатствали, като са преведени субсидиите на над 90% от хората. „На 500 няма да бъде платено, тъй като те имат или невръчени актове за установяване на публични държавни вземания или наложени санкции за 2009 година и се извършват допълнителни проверки за нарушение, измами или някаква друга процедура. Кандидатствалите по схемата за национални доплащания в сектор "Земеделска земя" са 72 090. От тях към вчерашна дата са оторизирани 55 298 броя или остават 16 790 заявления за национални доплащания”, каза Боянова.

В изплатените суми са включени и тези, които са си получили актовете за санкциите за 2009 година. Условието, според споразумението между кабинета и земеделските производители бе, ако до 30 април сумите не бъдат платени, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов да подаде оставка. Това няма да се случи, добави Боянова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.