1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Свободно пашуващи коне създават проблеми в смолянското село Мугла

Свободно пашуващи коне създават проблеми в смолянското село Мугла

Жители на селото са попадали на следи от мечки, но такива не са виждали

За поредна година пуснати на свободна паша коне от селата Гьоврен и Триград създават проблеми на овчарите в смолянското село Мугла, съобщи Агенция "Фокус". Кметът на селото Сийка Радева заяви, че тази година още няма сигнали за стъпкани от тях овце, но ако стопаните им не вземат мерки да бъдат прибрани и това може да се случи.

Радева припомни, че миналата година две овце са били премазани от стадото буйни коне, като собствениците на овцете не са получили никакви обезщетения. Сега обаче те се заканват, че ако отново се случи подобен инцидент, ще издирят стопаните на конете и ще ги съдят. Радева обясни, че е провела разговори с кметовете на Гьоврен и Триград, които са обещали да предупредят собствениците на коне да ги приберат, но до момента животните продължават да обикалят из района.

Сийка Радева каза също, че жители на селото са попадали на следи от мечки, но такива не са виждали. Има информация, че в района на съседното село Триград са виждали мечка с две малки мечета, като щети не са констатирани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.