1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Актуални хибриди и ПР за пролетната кампания

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Актуални хибриди и ПР за пролетната кампания

И още: Стартираме рубрика, посветена на конете

Тази седмица АГРОФОРУМ започва с едно от ключовите събития от бранша. Отправяме се към Стара Загора, където е нашият колега Валери Станев. Той ще ни разкаже за мащабите на изложението.

Поредно признание за български производител. Нов течен тор спечели наградата за иновация на тазгодишното специализирано изложение в Пловдив.

Пролетната кампания стартира с богато разнообразие от селекции при пролетните култури. Какви са тенденциите и търсенето при царевица, слънчоглед, грах, фуражни култури.

Един от ключовите фактори за високи добиви е подхранването на растенията. Сега ще видим какви са последните иновации при храненето на растенията, представени на специализирано изложение в Пловдив.

Кои са най-подходящите хибриди при пролетните култури през настоящата кампания. Съвременната генетика работи в посока адаптивност на хибридите за почвено-климатичните условия. Все пак, изборът на технология е според конкретните полета. Да видим какви са вариантите.

Следва тема за растителната защита. Тя трябва да се направи умно, умерено и компетентно. Ето няколко идеи.

Как може да опазим най-дълготрайния актив, който ползваме - почвата и същевременно да снабдим растенията с необходимите им хранителни вещества за високи добиви.

Те са величествени, силни и красиви. Това са конете – символ на свободата и независимостта. Именно на тях е посветена новата ни рубрика с автор Маргарита Кожухарова.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 12.03-19.03.2016г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.