1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: АЗПБ проведе втора Национална среща на земеделските производители

Тази седмица в АГРОФОРУМ: АЗПБ проведе втора Национална среща на земеделските производители

И още: Как се произвежда качествено мляко

Календарът на земеделските събития у нас беше открит с провеждането на 20-та поредна Борса за семена и посадъчен материал. На официална церемония Добрички панаир връчи традиционните си отличия. Награда за „Иновативна технология“ получи продуктовата линия SUNEO. Наградата в раздел „Най-успешна продуктова линия“ тази година беше за царевичните продукти от линията АquaMax и слънчогледовите хибриди ExpressSun.

Сред призьорите на тазгодишното юбилейно издание на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич е и Агромедия Груп ЕООД. Чрез своите продукти тя винаги е била  посредник между земеделските производители, компаниите в бранша, неправителствените организации и институциите.

За втора поредна година Асоциацията на земеделските производители в България проведе форум, на който събра представители на бизнеса, държавните институтиции и неправителствените организации, обединени в интересите си за развитие на земеделието у нас.

Конкурентно предимство в съвременната семенарска индустрия е разработването на нови високодобивни сортове и хибриди при земеделските култури. А какъв е пътят, докато те стигнат до крайния потребител, ще видите от нашата разходка в един от селекционните центрове в Турция.

Как да опазим пшеницата и царевицата от икономически важните плевели и болести. Решенията бяха представени на техническа среща пред широка аудитория в Правец.

Променливите климатични условия провокират фермерите да търсят все по-адаптивни решения за своите полета. Така е направил и земеделският стопанин Кадир Сали от село Бенковски. През миналата година той засял царевичен хибрид, който е с потенциал за много висок добив независимо от сушата.

В село Окорш, край дунавския град Силистра, се намира една от фермите, която успя през последните години да достигне най-високата категория. Какъв е пътят на качествената суровина, ще ви разкажем тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 08.02.-15.02.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.