1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Добри новини за производителите на слънчоглед и на зеленчуци

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Добри новини за производителите на слънчоглед и на зеленчуци

Не пропускайте още: Как да осигурите свръхзащита на житните култури от болести

Безспорно иновациите са катализатор на успеха. Новите формулации при хербицидите и фунгицидите идват навреме, при старта на новия стопански сезон. Какво да очакваме от тях.

Добри новини за производителите на слънчоглед и на зеленчуци. Нова генерация семена ще ви направи по-конкурентоспособни. Да видим някои от новите предложения. 

Свръхзащита на житните култури от болести. Това е възможно, благодарение на новите технологии в растителната защита. Гъвкави решения за по-висок добив и качество на зърното. 

Изоставане в развитието на житните култури и рапицата отчитат много от вас тази пролет. Едно от ефикасните решения растенията да се справят със стреса и да навлязат в нормална вегетация е листното подхранване. На агроизложението в Пловдив бяха представени немски течни торове с универсално приложение.  

Атрактивни решения за производителите на етеричномаслени култури и билки. Какви предимства дава механизираното им прибиране? 

Как да опазите житните култури и слънчогледа от болести - с навременни и изпитани решения. Кои са последните иновации, които ще ви помогнат да надградите добивите? 


Сърбия има богати и дългогодишни традиции в селекцията на полски и зеленчукови култури. Оказва се, че тези сортове и хибриди са много подходящи за българските условия на отглеждане. Как обаче тази генетика отговаря на изискванията на модерното зърнопроизводство?  

Сега към един от най-големите пролетни празници Тодоровден, известен още като „Конски Великден". Това е денят на коневъдството и конния спорт. На този ден бяха организирани надбягвания с коне.          

Автор: Светла Стефанова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.