1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Двама братя реализират мечтата си да имат собствен бранд вино

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Двама братя реализират мечтата си да имат собствен бранд вино

И още: Какво може да ви приготви бариста

Още в първите минути на предаването ви даваме повод за размисъл – кой може да бъде предприемач? Какви качества трябва да притежава? Може ли да ги придобие чрез образованието или в практиката.

Склонни ли са младите хора в България да рискуват, започвайки собствен бизнес и доколко аграрният сектор е атрактивен за тях? В следващите минути ще ви срещнем с Димитър Николов. Той е едва на 25 години, но заедно с брат си вече произвеждат собствен бранд вино. 

Чрез ферми за калифорнийски червеи се източват средства по мярка 112 от ПРСР. Според председателя на сдружение „Агро Био Свят“ липсата на ясни критерии за създаването на ферми води до възможност парите да не отиват по истинското си предназначение – а именно за подпомагане дейността на младите хора, желаещи да се занимават със собствен бизнес.

В Гърция стремежите на местните зеленчукопроизводители са насочени към сформирането на кооперативи като начин за ефективно усвояване на европейски средства, а продуктите им са произведени съгласно строгите европейски регламенти за качество и безопасност. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви представим успешния опит на нашите съседи.

Няма да подминем и темата за винопроизводството. То е широко застъпено на Балканите, а и в световен мащаб конкуренцията е голяма. Вижте на какво залага най-голямата турска винарна, за да се впише достойно в световната винена карта.

Чували ли сте за професията бариста. Ако до днес не сте и подозирали, че тя съществува, ще ви срещнем с един млад човек, който вече я практикува в страната ни. Нещо повече - възприема я като призвание.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 04.01.-11.01.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.